Spis mer
Frukt, grønnsaker, skummet melk, kornprodukter (brød, knekkebrød, kornblandinger, grøt), belgfrukter, pasta og spaghetti, ris og fisk, kylling uten skinn og annet fjørfe.
Spis i moderate mengder
Olje (gjerne olivenolje eller solsikkeolje) i matlagingen, let plantemargarin på brødet, magert kjøtt (mindre enn 10% fett), halvfet ost (mindre enn 20% fette) og mager ost (mindre enn 10% fett), majones produkter, nøtter og mandler.
Unngå
H-melk og lettmelk, fløte/lettfløte, rømme/lettrømme, fløteis, smør og harde margariner, fettrike kjøttvarer, innmat, fet ost (mer enn 20% fett), sjokolade, fete kaker og kjeks.
Husk
Er du flink til daglig kan du skeie ut ved spesielle anledninger. Hverdagsmaten betyr mest. Følg med på varedeklarasjonen på alle matvarer. Sunn mat behøver ikke være kjedelig.
(Opprettet 26.nov.2003, sist endret 27.nov.2003)